Požiar na Starej Vajnorskej majú hasiči pod kontrolou

28.03.2012 Bratislava

Bratislava 27. marca (TASR) - Požiar skladov na Starej Vajnorskej ulici v Bratislave sa nerozšíril na okolité objekty. V ohrození bola najmä priľahlá ubytovňa pre 200 ľudí, obchod s textilom, keramikou, ako aj blízky sklad s farbami a lakmi.

Horiaci objekt mal slúžiť ako veľká garáž, no skladovali sa v ňom aj plasty, pneumatiky, kartóny a iný použitý materiál. Ubytovňu evakuovali. Svietili v nej len núdzové svetlá.

Okolo horiaceho objektu zmätene pobehovalo niekoľko desiatok Číňanov, ktorí prevažne bývajú v ubytovni a zároveň v týchto objektoch podnikajú. Celé okolie bolo zavalené hustým štipľavým dymom, ktorý nútil zasahujúcich hasičov použiť plynové masky.

Kvôli likvidácii požiaru bola Stará Vajnorská a ďalšie okolité ulice uzavreté. "Hasiči zasahovali s profesionálnou technikou. Požiar je pod kontrolou. Nemožno vylúčiť komplikácie, keďže v sklade sa môžu nachádzať vysokohorľavé látky, o ktorých nie sú známe presné informácie," povedal pre TASR riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave Jaroslav Kašička.

Hasiči zasahovali niekoľko minút po 19. hodine. Na mieste požiaru bola v tomto čase požiarna techniky a 25 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. Požiarne vozidlá sa museli otáčať po vodu, ktorú čerpali z jazera na Zlatých pieskoch. Potenciálne využitie hydrantov z okolitých budov bolo len čiastočne úspešné kvôli nízkemu tlaku vody a nekompatibilným stočným uzáverom.
 

Vyberte región